Mars 2013

Mars var en riktig träningsmånad med Bruce och Athena! Så förbered er på en riktig filmbombning...
Vi kickade igång ordentligt redan första helgen med inomhusterrängträning i Bökeberg igen för Athena, denna gången var det Johan Lundin som tränade. Det gick verkligen fantastiskt bra, vi hade jättebra flyt och hoppade både större och mer tekniska terränghinder än vi gjort förut!
 
 
Sedan var vi bara hemma om och bytte häst innan vi åkte iväg till ännu en träning för Ryan med Bruce.
 
 
Och dagen efter åkte vi tillbaka till Bökeberg med Athena och red Indoor Pay n Cross. Vi tog först en runda på 70-80 nivå med väldigt fint flyt, och sedan en runda på 90-100 (fast utan spetsen) som började väldigt fint men där hon blev lite trött på slutet, men ändå kämpade på bra! Bruce fick en liten skrittrunda i kvällssolen.
 
 
 
 
Nästa helg var Bruce anmäld till tävling ett tag, men jag tog tillbaka anmälan innan de drog pengarna. Istället blev det dressyrträning igen! Denna gången var även systemkameran med.
 
 
 
Det började bli lite vår i luften och jag gjorde ett försök att sätta igång Marlin igen. Athena fick en liten tur på fälten.
 
Sedan var det dags för dressyrträning igen:
 
 
Sedan kom snöstormen - till och med inne i ridhuset yrde det snö!
 
Det var egntligen meningen att både Bruce och Athena skulle starta i Ystad (och även Atenas mamma Duni), men tävlingen blev inställd pga snö så vi tog en tur på fälten istället.
 
 
Molinna fick sin sista utflykt innan fölningen till kliniken för sista abortvirussprutan + stelkramp, och började mer och mer likan en ballong...
 
Sista träningen för Ryan med Bruce för denna omgången blev det tyvärr den 24e, sedan skulle han flytta över Atlanten - till USA.
 
 
Däremot red jag en första - och sista - träning med Athena. Bruce skulle tävla dagen efter så Athena fick rycka in istället på absolut sista dagen innan Ryan skulle ge sig av.
 
 
Sedan blev det inte riktigt som det var tänkt i alla fall - Bruce gick omkull på stallgången och blev halt på ett bakben, så Athena fick rycka in och gå tävling istället. Inte optimala förutsättningar direkt - men vi hade ju betalt startavgiften redan så... Hon var ganska trött efter träningen dagen innan och överlag så var tävlingen ingen höjdare. Det finns inget dokumenterat och jag har så gott som försträngt resultatet ;). Men det var i alla fall debut i nya LA:3-programmet, vi fick 62,83% och slutade på 13e plats av 25 starter.
Årskrönikor | | Kommentera |
Upp