Stedinger till Sverige!

Nu nalkas det bruksprov i halvblods-Sverige. Nörd som man är har man såklar hållit kolla på alla anmälningar, och när superförärvaren Stedinger anmäldes blev man såklart nyfiken på vad detta kunde innebära - Stedinger är redan godkänd som spermaimport (eller är iaf tillräckligt bra för att direkt kunna bli det), så att en äldre så meriterad hingst anmäls till bruksprovet betyder ofta att hingsten kommer att flytta till Sverige och stå stationerad här. Igår bekräftades detta att så var fallet - Stedinger skall stå hos Waldhof (där även Floricello som jag betäckte med förra året står) under en säsong.



Vilken otur att jag inte ska betäcka nästa år ;) , Stedinger har varit en favorit hos mig länge, eller iaf hans avkommor. Så är det någon som ska betäcka nästa år så ta en titt på Stedinger! En stor högelegant dressyrhingst som också representerar mycket bra hoppblod.

Han är e. Sandro Hit som via sin farfar Sandro är besläktad med Sandro Boy, en modern legend inom hoppsporten. Även Sandro Hits morfarssida går tillbaka på hoppblod, Ramiro Z.
Stedingers morfar heter Landadel och är efter legenden Landgraf I som finns i otaliga framgångsrika hopphästar och en del framgångsrika dressyrhästar också.





Kolla in de här filmerna, först visas här några avkommor till Stedinger, bla den fantastiska Törveslettens Stamina, sedan Stedinger själv. Andra filmen får man se Stedinger hoppa lite små hinder!




Avel | | En kommentar |
Upp