Tenta, två ridhästar, bad och fix, födelsadagsfirande!

Japp, det var min lördag det, ingen rast och ingen ro!
 
Morgonen började med 5 timmars mattetenta, som egentligen inte alls var speciellt svår. Vilket var himla retligt...
 
Sedan skulle båda små hästarna ridas! Underbart soligt väder, men ganska kallt.
 
Tog Athena på utebanan. Helt sjukt att jag bara en vecka tidigare red där i t-shirt och tunna sommarridbyxor. Denna gången var det fleecefodrade byxor, dubbla tjocktröjor och en tjock jacka som gällde!
Men oj vilket bra ridpass det blev! Struntade denna gången helt i att börja försöka böja och flytta i skritten, jobbade med traven ganska direkt occh gjorde ganska mycket skolor där. Det var ju det som främst behövde förbättras från tävlingen, så vi kämpar på! De blir ju inte perfekta, men jag tycker att det börjar ta sig. Vänsterslutan får vi till bättre böjning och tvärning i, sedan blir det inte så bra flyt i det hela eftersom hon tycker det är jobbigt, men det kommer nog det också inom kort! Tränade också lite travlängningar och fick faktiskt till ett par stycken som var ganska bra!
Varierade såklart med galopp också, fortsatte med MsvC-övningarna, lite enkla byten och förvänd galopp. Tänker inte börja blanda in några byten i dressyrridningen förrän vi är färdigtävlade för i år. Jobbade lite med att bibehålla kvaliteten i galoppen på den förvända bågen, nu måste vi börja avancera, det duger inte längre att hon bara lyckas hålla galoppen utan att bryta av eller byta ;)
Överlag så kändes de svåra grejerna lätta idag, ingen bråk och glad häst och ryttare som var lite sådär lagom trötta efteråt!
 
Bruce fick också gå där ute, med tanke på fredagens katastrofpass och söndagens stundande tävling ville jag bara försöka reparera lite och spara på hans krafter. Red bara lätt och i låg form hela passet, och jobbade en del med skänkelvikningarna. Någon nytta hade vi nog av allt slit ändå, för han flyttade fint över med bakbenen åt båda hållen den här gången. Däremot fick jag jobba lite med ytterbogen på honom, så att den inte ramlade iväg innan resten av hästen följde med. Egentligen tycker jag att skänkelvikningarna i LA:1 ligger svårare än i de andra LA-programmen, särskilt för Bruce. Eftersom man vänder upp och sedan direkt börjar flytta för innerskänkeln ut i samma varv, så måste är ju ytterbogen redan lite på väg utåt när man börjar flytta. Om man istället gör skänkelvikning för ytterskänkeln och byter varv "stoppar" man ju automatiskt in ytterbogen och får mycket finare flyt.
Eftersom han kändes så trött i galoppen tog jag nästan inget alls av det, ett par gånger i varje varv bara fattning och lätt sits, låg form och frammåt, ingen samling eller försök till förvänd. 
När jag väl började känna mig klar och skulle göra en sista skänkelvikning åt det svåra hållet kom det såklart en liten ponny som tömkördes uppe på vägen, så då tappade Bruce helt fokus och jag fick lägga en 10-15 minuter till på att få honom lika avspänd som förut. Tur att han inte är såpass "jobbig" ute på tävling - det är bara här hemma som han känner att han måste vara "ledarhingst" och hålla koll på allt...
 
Efter ridningen fick Bruce ett snabbt bad och blev tävlingsfixad inför morgondagen. Putsning och packning fick jag däremot skjuta upp till morgonen eftersom jag skulle köra hem och fira mina systrars födelsedag. Lite sen blev jag, men jag hann gott och väl äta, så det gjorde nog inte så mycket ;).
 
 
Hästdagbok | | Kommentera |
Upp