Tre dagar, tre sadlar

Japp, de senaste dagarna har jag alltså provat sadlarna jag lånade hem på prov från Stallshopen. Har tyvärr inga bilder dem eller när de ligger på hästarna eftersom jag har en 90-talstelefon för tillfället, med slänger in produktbilder.
 
Sadlarna som de går med nu hos Camilla är en hoppsadel 17" Santa Cruz Maximus, wide i bommen, och en Santa Cruz Arthur de Luxe, är ganska säker på att den är 17" och wide den också.
 
Jag lånade hem en 17", x-wide Santa Cruz Malmö dressyr, en 17,5" wide County Competitor dressyr och en 17", wide Jacson (samma som Santa Cruz) Legado hopp.
 
I tisdags provade jag Malmön på Bruce och Legadon på Athena, i onsdags hade jag Legadon på Bruce och idag fick båda gå med Countyn.
 
Jag hade hoppats mest på Santa Cruz-sadlarna eftersom det är det märket de går med nu, men Malmön var tyvärr allt för bred på Bruce och gled fram, så jag tyckte inte det var lönt att prova den på Athena ens. Legadon låg bättre, men inte så bra som jag hade hoppats, sämre än vad Camillas Maximus gör. Countyn låg faktiskt bra på båda hästarna, men jag vet inte själv om jag blev så förtjust. Lite stort säte egentligen kanske. Och nu har jag faktiskt hittat begagnad Arthur på HästNet i samma storlek som jag tror att Camillas är, men som i så fall behöver skickas.
Så frågan är om jag ska ta denna Countyn, eller köpa en Arthur över nätet och hoppas att jag har rätt för mig om storleken.
Fast egentligen var det ju hoppsadel som var mest akut, för min Isabell Weth dressyr hade funkat att rida med sålänge, men hoppsadel har jag nog ingen som passar. Hmhm... Nåväl, bara jag har något att rida i så!
 
SC Arthur, County Competitor, SC Malmö
 
 
 
 
Jacson/SC Legano, SC Maximus
 
Hästdagbok | | Kommentera |
Upp