Silvermedalj och fjärdeplacering!

Igår köre vi heldag på dressyrtävling i Skromberga. Och äntligen börjar det lossna nu! Trots att vi inte riktigt fick till det i någon av klsserna lika bra som i Dagstorp förra helgen så blev det i alla fall inga bottennapp.
 
I LA:3, som vi red först, blev det 63,43% vilket ändå är näst bästa resultat vi haft i det programmet, och i LA:1 blev det nytt personbästa med 68,16% och en ny fjärdeplacering! (Vi vär även 4a i vår allra första LA:1 i höstas)
 
(Stor parantes)
 
Det är roligt hur vissa hästar liksom verkar samla på en viss färg. Athena har t.ex tre stycken gröna rosetter från förra året men ingen röd. Och nu har Bruce tre stycken röda, men ingen grön ;). Och under alla 5 åren jag tävlade med Smokie lyckades vi inte få en enda femteplats! Ganska mycket 1a, 2a, 3e och 4e-platser och någon lägre placering också, men ingen grön rosett! Vi får se om Bruce och Athenas trender håller i sig också ;)
(Slut parantes)
 
Paralellt med vår väntan på prisutdelning i LA:1-klassen så var Florences fina pappa Floricello i Verden och tävlade Unghäst-VM i dressyr. Jag har tyvärr inte lyckats se en enda runda, men hoppas på att det kommer upp på YT senare... När han gick kvalet i torsdags var vi hos veterinären med Marlin, då hade Floricello hade blivit skrämd inne på banan och lyckades därför inte ta sig till finalen. Han fick dock en ny chans på Fredagen i lilla finalen, och som han tog den! Han vann på 8,8 i totalbetyg och tog därmed en av tre återstående platser i stora finalen. Tyvärr så fick inte gratiskanalen ClipMyHorse visa några mer klasser från unghäst-VM eftersom FEI sänder från sin betalkanal...
 
Och sedan igår alltså: Floricello startade redan som nr 5 av de 15 finalisterna och gick upp i ledning med 8,72 poäng fördelat på hela 9.8 för traven! 8.0 för skritt, 8.8 för galopp, 8.0 för lösgjordhet och 9.0 för allmänt intryck.
Domarna kommenterade honom bl.a "an outstanding horse" och "very epressive trot with lots of activity and swing through the back".
Sedan satt vi spänt meed mobil och iPad och följde onlineresultaten. En efter en föll favoriterna bakom ända till den sista hästen, kvalvinnaren Scara Boa, slog till med en riktig knock-out-seger på 9.6 med bl.a. en 10a på lösgjordhet!
 
Men det blev alltså SILVERMEDALJ till Floricello och Andreas Helgstrand! Känns bra att ha ett underbart litet stoföl efter världens näst bästa 5-åring, tillika världens bästa 5-årshingst!
 
Floricello, med silverbootsen på ;)
 
Suddigt bildbevis på Bruces och mina bravader!
Hästdagbok | | Kommentera |
Upp