Bruksprovet - Onsdag

Idag var det dags för testryttarna, som i år flyttats från torsdag till onsdag som det första momentet i fas II.
Jag hade ju förläsning på morgonen så missade 4-åriga hopphästarna, men såg 5-åringarna och dressyrhästarna!

Al Cendo var min favorit av hopphästarna, snygg och väldigt fina språng! Testryttarna gillade honom också, han fick kommentarer som bra galopp, stort scoope. Ena testryttaren drog ner lite på ridbarheten medan den andra tyckte han var välutbildad.

Caca var fin han också, bra galopp, stort hopp, försiktig var några av kommentarerna från testryttarna.

Character var en snygg hingst, väldigt lik förra årets segrare Centaurus! Testryttarna gillade hoppningen men kommenterad båda att den behöver bli lite starkare i kroppen.

Hasard också fin, fick positiva omdömen om både teknik, scope och ridbarhet.

Överlag tyckte jag alla 5-åringar var fina och ganska jämna.

Don de Jeu var snygg som vanligt, mjuk och rörlig men det saknas lite tryck och bärighet i traven. Galoppen däremot är fin! Testryttarna var positiva men inte lyriska.

Zaladin MI fick mycket beröm för sin otroliga balans och bärighet. I nuläget önskade testryttarna att han varit lika bra frammåt som i samligen och kanske lite mer lösgjord, men de kommenterade också att det är en häst med potential för de högre dressyrklasserna.

Floricello höll det på att gå illa för först, när egna ryttare ridit ett tag och galopperat så var han plötsligt halt när han gick ner i trav. Som tur var gick det över efter någon minuts skritt, så förmodligen bara en nervsmäll.
Han var lite spänd i början med båda testryttarna, men slappnade av mer och mer efterhand och såg riktigt fin ut med båda testryttarna! Han fick väldigt fin kritik, dagens bästa tror jag, men det kanske var jag som plussade på lite extra också :P. Emmelie Scholtens sa att hon verkligen trodde på honom som ett framtida löfte inom dressyr, så det var roligt att höra!

Ivory visade sig bättre under testryttarna än med ordinare ryttare, han blev inte lika bakom hand och kom ihop bättre. Isabell Bache var den som var mest positiv, de kommentade att han hade en bra trav men saknade lite uppförsbacke, speciellt i galoppen. Inte lätt att komma in tillsammans med uppförsbacken personifierad, Floricello!

Dunhill såg bättre ut än sist, han har ju stora mjuka gångarter ävem om de inte är så luftiga eller med så mycket kadens ännu. Testryttarna var positiva, sa att han gav en bra känsla i gångarterna även om de ännu var lite väl stora, att han behövde komma tillbaka mer ffa i galoppen i framtiden. Fick lite påpekning och att han var något mot hand ibland.

Faustino gick superfint han också, Isabell speciellt var väldigt förtjust i honom och sa att det definitivt var en häst för de högsta klasserna. Emmelie var också positiv överlag.

Luxus CML fick bra kritik för sin ridbarhet och sammarbetsvilja, Isabelle tyckte det var en riktigt fin häst som var väl framma för sin ålder och reglerbar. Emmelie tyckte också det var en fin, ridbar häst men lite långsam för hennes smak.

Rousseigneur var den häst som, vad jag kunde tolka av kommentarerna, fick lite sämre kritik. Han fick beröm för sin galopp men de sa att han var lite orolig i munnen. De sa dock att hästen var fin, men att det skulle krävas en del jobb, och den känslan får jag också. Det syns att hästen har kvaliteer, men han är inte riktigt där ännu.

Dagens ritter finns filmade och omdömena utskrivna, så vill ni se och även höra ordagrant vad testryttarna sa, klicka er vidare hit:

4-åriga hopphästar

5-åriga hopphästar

4-åriga dressyrhästar

5-åriga dressyrhingstar (bara nerskrivna omdömen änsålänge)
Avel | | Kommentera |
Upp